Pick up Storage

Upptäck Pick up Storage. Vi tar med oss förråden hem till dig istället för att du ska komma till oss. Prisvänligt, smidigt och lättillgängligt.

Historien Om pick up storage

Vi är tre syskon som startade Pick up Storage för drygt 10 år sen. Hemkomna från USA hade vi skapat en tydlig vision om hur man kunde förbättra förrrådsbranschen. Idén var att erbjuda en lättare och mer kundanpassad magasineringslösning, mer anpassad för dagens kunder, där tid oftast är en bristvara. Pick up Storage var ett av de första magasineringsföretagen i Sverige att erbjuda mobila förråd med hämtserive.

Unga, energiska och uppvuxna i familjeföretag visste vi vad som krävdes. Vi hade lärt oss att kundrelationer och kundupplevelsen är A och O när man ska driva ett hållbart och framgångsrikt företag.

Vår vision var att  erbjuda nästa generations förvaringslösning och har sedan starten varit i framkant med ny teknik och logistiklösningar. Vi skulle revolutionera dåtidens magasinerings bransch och erbjuda världens modernaste förråd med fullservice.

Vi bestämde oss för att satsa, köpte en lastbil och hyrde en lokal. Det visade sig att säljaren till bilen även hade en ledig lokal. Vi slog raskt till. Lika snabbt som vi sa JA var vi i färd med att hämta upp vår första kund. Vi fyllde lagret på 700 kvm med egna armar och ben.

Vi växte snabbt ur lokalen, bytte upp oss och sedan blev det fullbelagt igen. Vi stod och stampade ett tag eftersom vi hade platsbrist. Men som man brukar säga the “Rest is history”.

Fast forward

2017 bestämde vi oss för att bygga vår egen förrådsanläggning. Vi hade lärt oss en del under åren och vad som fungerade och inte fungerade. Vi behövde en lageranläggning som var anpassad till verksamheten. 

2018 gjordes stora investeringar.  Från att ha hyrt in sig hos andra fastighetsbolag tog vi nu steget till att äga, bygga och driva våra egna lageranläggningar. År 2020 invigde vi ett toppmodernt automatiserat höglager i Upplands Väsby redo att ta emot 12 000 kubik. Snabbare hanteringen och mer effektivt utnyttjande av yta var bara några av fördelarna med det nya lagret.

Vi hade byggt ett automatiserat höglager, specialanpassat för verksamheten. Det var idealiskt eftersom vi  anpassade anläggningen efter verksamheten och inte vice versa. Nu hade vi äntligen byggt Sveriges modernaste förrådsanläggning.

2022 tog vi ännu ett steg och investerade i specialbyggda lastbilar. Nu kunde vi ta med oss förråden ut till kund på våra lätta lastbilar. Ännu en succé eftersom vi nu kunde halvera hanteringstiden och göra den ännu säkrare än tidigare. Kombinationen av vårt lager och våra lastbilar gör oss till Sveriges ända förrådsföretaget att erbjuda denna höga kvalité. 

Prata med
en av våra
förrådsexperter

Lämna dina uppgifter så hör en av våra förrådsexperter av sig. Du kan förvänta dig ett svar inom 48 timmar.

Tack! Vi har mottagit ditt meddelande och återkommer inom kort. Bästa hälsningar Kundsupport