Prata med en förrådsexpert 08-128 79 000 alla vardagar 10:00 - 16:00

Pick up Storage On demand

Magasinera Per Föremål​

Boka ditt externa förråd utan massa krångel. Pick up Storage on demand är tjänsten för dig som behöver stuva undan ett par par prylar eller möbler!

Vi hämtar, förvarar och levererar dina saker direkt till din dörr.

Pick up Storage erbjuder

Förvaring

Förvara dina föremål i Sveriges mest högteknologiska magasineringsanläggning.

Hämtservice

Vi hämtar upp dina saker åt dig från trottoar eller inifrån ditt hem.

Returservice

Ingen tid att besöka förrådet? Inga problem! Boka din returservice istället.

Packhjälp

Trött på att packa? Boka våra packmästare så gör vi jobbet!

Magasin

Magasinera dina föremål i Sveriges mest högteknologiska magasineringsanläggning. ​

Packhjälp

Trött på att packa? Boka packhjälp så packar vi åt dig.

Hämtservice

Vi hämtar upp dina saker åt dig från trottoar eller inifrån ditt hem.

Returservice

Ingen tid att besöka förrådet? Inga problem! Boka din returservice istället.​

Skyddat

Dina saker hålls säkra i våra låsta, larmade och övervakade förrådsanläggningar.

100 % Försäkrat

Dina saker är försäkrade under hantering och transport.

Tillgängligt

Anläggningarna är öppna för besök på en förbokad tid.

Varmt

Anläggningarna är ventilerade och håller 18 ° året runt.

Prisexempel

Magasinera flyttlådor

Flyttlåda fr. 15 kr / månaden

Magasinera en soffa

Soffa 269 kr / månaden

Magasinera sängen

Säng fr. 269 kr / månaden

Däckförvaring

Bildäck fr. 45 kr / st i månaden

Varför Pick up Storage Magasinering -
On demand?

Betala per föremål istället för att hyra ett helt förråd.

Pick up Storage on demand gör det enkelt för dig att förvara oavsett litet eller stort. En perfekt lösning för dig som behöver renovera ett rum eller två, saknar ett eget förråd eller behöver plocka undan ett par föremål inför försäljningen eller uthyrningen av bostaden.

Vi ger dig ett fast pris direkt utan några reservationer. Du behöver aldrig fundera över vilken förrådsstorlek du behöver.

Skönt eller hur?

Tillskillnad från att hyra ett Self Storage-förråd hämtar vi upp dina saker hemma hos dig och kör dem till våra förrådsanläggningar utan att ta bort möjligheten att komma förbi själv och plocka i förrådet. Du kan komma åt dina saker när du vill på en förbokad tid. Hämta själv i ditt förråd* eller boka din returservice till din dörr.

Enkelt, smidigt och prisvärd magasinering

Besök ska förbokas och kan ske samma dag förutsatt att det bokas en vardagar innan kl 12.00.

Certifiering & Försäkring

FAQ Förråd on demand

Vad har ni för villkor?

Vi följer Bohag 2010 vilket är standard inom branschen. I Bohag 2010 kan ni läsa om vem som har ansvaret vid eventuella skador och om vår respektive kundens skyldigheter. Vi har transportöransvarsförsäkring via Trygghansa och är alltså fullt försäkrade (givet att villkoren följs enligt Bohag 2010), och innehar företagsförsäkring samt budbilsförsäkring. Läs även våra Allmänna flyttvillkor för fler detaljer.

Kan ni hjälpa mig att packa?

Ja absolut. Våra inhouse packmästare hjälper dig med denna procedur och ser till att dina saker packas på ett korrekt sätt inför din flytt. Vi utför även enklare monteringsarbete. Notera dock att vi inte hanterar el och förutsätter att alla kontakter är urkopplade. Vanligtvis kommer vi några dagar innan flytten går av stapeln och packar ditt bohag.

Jag bor i stan hur gör vi med parkering?

Bästa är om du kan reservera en plats åt oss genom att antingen sätta ut koner ( med ca 8 meters mellanrum ) eller parkera din egen bil där. I vissa fall krävs parkeringstillstånd. Vi parkerar alltid lagligt men skulle ni önska att vi parkerar på andra platser för att komma närmre ert boende så är det på ert ansvar. Får vi en parkeringsbot betalas denna av dig som kund. 

Hur betalar jag?

Du betalar på plats vid hämtning. Du kan välja att betala med swish eller kontokort. Vi hanterar inga kontanter. Hyran betalar du via betalningstjänsten GoCardless.  Hyran dras en gång i månaden tills förrådet sägs upp. 

Vad menas med att sakerna ska tåla normal transport/flytt-hantering?

Normal flytthantering innebär att vi ska kunna lyfta en flyttlåda utan att botten eller handtagen går sönder ( packa inte för tungt ). Flyttlådorna ska vara förslutna. Vi ska kunna ställa ner en låda utan att föremålen i lådan trillar och går sönder ( använd skydd / mellanlägg ).

Dina möbler ska kunna bäras, fraktas och förvaras utan att få en repa eller gå sönder. Möblerna ska därför skyddas med bubbelplast eller likvärdigt. Bubbelplasten ska sitta fast ordentligt vid hantering. Det krävs ett par lager bubbelplast för att dina saker ska vara skyddade. Använd gärna hörnskydd för extra skydd.

Lampskärmar och mindre lösa föremål ska emballeras och sedan packas ner i flyttlådor. Soffor och madrasser skyddas bäst med våra säng och sofföverdrag.

Markera ömtåliga objekt och föremål med varningsetiketter och informera oss på förhand om du har några värdefulla eller ömtåliga föremål så att vi kan vidta nödvändiga åtgärder och komma med rätt flyttredskap.

Våra medarbetare är professionella och kommer hantera dina saker med största omtanke och försiktighet. Vi gör detta för att kunna garantera dig som kund en trygg och säker flytt. Dina saker är viktiga för oss.

Jag har läst att företaget måste ha transporttillstånd?

Ja det stämmer. Alla företag som fraktar och tar betalt för detta måste ha ett transporttillstånd för att kunna bedriva sin verksamhet. Tyvärr är det alldeles för många företag inom flytt och transport som inte har detta. För att du som kund ska känna dig säker på att dina saker hanteras proffsigt och korrekt, be alltid om registreringsnumret på företagets transportmedel. Om man anlitar ett företag utan transporttillstånd kan man själv bli medskyldig och få betala höga böter. Dessutom är dina saker oförsäkrade. Det krävs nämligen ett transporttillstånd för att kunna teckna en transportöransvarsförsäkring.

För att få ett transporttillstånd måste företaget kunna uppvisa en god ekonomi och ha en transportansvarig som fullföljt en transportutbildning och skrivit godkända prov hos Transportstyrelsen. Vi har självfallet ett transporttillstånd, försäkringar och hög kreditvärdighet.

Hur magasinerar ni mina saker?

Vi magasinerar dina saker i moderna, uppvärmda och ventilerade förvaringslokaler.  Alla kunder tilldelas separata förvaringsboxar, eller inplastade pallplatser som sedan placeras i våra stora automatiserade lagringslokaler. Förrådsboxarna och pallarna är numrerade och placeras i våra förvaringslokaler. Vår lagerpersonal plockar fram dem när det är dax för din retur eller ditt besök.

Är det något ni inte tar emot?

Ja för att vi ska kunna förvara dina saker tryggt och säkert säger vi nej till smutsiga saker, mat, djur, gaser, vätskor och kemikalier. Vi har dessvärre ingen möjlighet att hämta upp tunga pianon, orimligt otympliga saker eller föremål som väger över 150 kg. Är du osäker kontakta kundsupport. 

Kan ni hjälpa till med återvinning?

Vi hjälper gärna till med återvinning. Vi kan även köra sakerna till myrorna, stadsmissionen, auktionshus eller liknande. Om du planerar att lämna saker på auktionshus, myrorna eller stadsmissionen tänk på att rådfråga dem innan avlämning då de ibland har restriktioner på vad de tar emot och inte tar emot. Tänk på att det tillkommer en tippavgift utöver arbetskostnaden. Tippavgiften baseras på vikt och typ av återvinning. 

Hur vet jag vilka företag som är seriösa?

Det är inte alltid lätt att upptäcka. Börja med att kontrollera om bolaget har transporttillstånd. Fråga även efter deras försäkringsuppgifter och få uppgifterna bekräftade av försäkringsbolaget.

Varför ska jag anlita Pick up Storage?

Om du är som oss och prioriterar säkerhet, service och schysta villkor då är vi något för dig. Vi är ett schyst, kundfokuserat serviceföretag som hjälper dig genom hela flyttprocessen. Dessutom är vi snabba, trygga och prisvärda! En rätt hygglig kombo tycker vi iallafall. Dessutom är vi Stockholms modernaste och smidigaste magasineringslösning.

Vad har ni för avbokningspolicy?

När du har mottagit din orderbekräftelse anses ditt förråd och hämtning vara bokad. Du har möjlighet att avboka eller ändra datum i din bokning upp till sju ( 7  ) dagar innan din hämtning utan extra kostnad. För avbeställningar efter sju ( 7 ) dagar eller misslyckat hämtuppdrag debiterar vi tre ( 3 ) månadshyror. Detta för att respektera de förberedelser vi gör och för de flyttuppdrag vi avböjt den bokade tiden och datumet.